Тактически съвети при анонсиране в играта белот

 

Честа грешка когато се играе белот  е да се обявяват прекалено оптимистични анонси. При този начин обявилият отбор губи цялата игра дори и при само една точка по-малко от противника. Така ако картите са ни малко по добри от противниковите в повечето случай ще запишем с малко повече точки от противника. В случаи обаче, че загубим, то противника пише всичко. Например на “Всичко кос”, ако на картите на които обявяваме имаме статистически шанс за успех 70% и печелим средно с 6 точки разлика (16 на 10), но при случаи на загуба ще запишем минус 26. Така статистически сумарно от 5 разигравания имаме: 0.7*6+0.3*(-26) = -3,6 точки. Или въпреки седемдесетте процента успеваемост за 5 разигравания губим 18 точки. Т.е. агресивно настроените играчи с цел да задоволят егото и да се играе на тяхна игра в крайна сметка губят играта.

При анонсирането е важно дали нашият отбор е пръв или противниковият. Ако съотборника е обявил “Каро”, а ние имаме пика и сме склонни да играем “Всичко коз”, то имаме възможност да анонсираме “Пика” или “Всичко коз”. Тук анонса трябва да зависи, кой от отборите играе пръв. Ако сме ние, то може да обявим “пика” и така да информираме съотборника за боята, която имаме. В противен случай, ако противниковия отбор е пръв, то по добре да анонсираме направо “Всичко коз” и да не уведомяваме играчът, който е под ръка какво да не играе. Ако все пак дадете анонс “Пика” това би трябвало да значи, че имате много добри пики и предпочитате играта на “Пика” пред “Всичко коз”.

Контриране на противников анонс на боя с друг анонс на боя ( така нареченото “заяждане”). Тук идеята е да се избере по-малка злина. Ако знаем, че противника винаги обявява на силни карти и вероятността да изкара играта е много голяма, то ние обявяваме по силна боя на слаби карти на който в нормална обстановка не бихме обявили.

Контриране с “Без коз” на противников анонс боя. Играта “Без коз” е относително по не пронгнозируема от играта на боя, тъй като с последните три ръце може да се загуби играта. Освен това при вкарване при тази игра загубата е по голяма спрямо тази на боя и се този вариант се практикува относително рядко.

Контриране с анонс “Всичко коз противников анонс боя. При “Всичко коз” играта е голяма (26 точки) и за предпочитане е да не обявяваме анонс освен, ако не бихме обявили такъв дори без противниковия анонс. Ако насрещния отбор е под ръка е желателно да го спираме на боята, която е обявил.

Контриране с анонс “Всичко коз” на “Без коз” на противника. Този анонс е доста добър и ако противника обявява по принцип на силни карти, то на “Без коз” бихме записали 6-7 точки или с голяма вероятност минус 44. Дори при минимален шанс на “Всичко коз” в най-лошия случай ще запишем минус 26.

Обява при каре в първите пет карти. Първия вариант е да обявим боята на петата карта. Ако имаме четири дами и осем каро, то може да обявим “Каро”. По правилния вариант е да обявим анонс “Спатия”. Така ако противника има спатия може да очакваме “Контра” или да обяви своята боя на която да го вкараме и да запишем цялата игра. Често при три еднакви карти сме изкушени да направим обява с надеждата да дойде четвъртата. Статистическата вероятност да се случи това е около 11%, т.е. минимална.

Анонс “Контра”. С този анонс ние се отказваме от по доброто за нас дори при загуба да запишем изкараните точки и приемаме равноправна игра с противника, която за сметка на това е двойно по-ценна. За да обявим този анонс и да се откажем от вече даденото ни предимство е нужно да имаме значително по добри карти от противника, а не просто по добри. Трябва да се има предвид, че с този анонс ние даваме информация на противниковия отбор за разпределението на картите, което той може да използва.

Анонс “Реконтра”. Този анонс потвърждава желанието ни да играем на заявеното първоначално намерение. Този анонс е по малко рисков от “Контрата” тъй като след “Контра” вече играта е изравнена. Ако съотборника ни е обявил първоначалния анонс с “Реконтра” ние го информираме, че може да разчита на подкрепа и от нас.

Ако противника води с голям резултат, например 100 на 20, то ние сме длъжни да предприемем по рисковано анонсиране и да обявим дори на по слаби карти, тъй като няма какво да губим. Обратното, ако водим с голям резултат, то би могло да се сме по предпазливи и да обявяваме по на сигурно.

В края на играта, ако с обявеният анонс противниковият отбор излиза, то може да обявим така наречената “служебна контра”. Така при евентуален успех ще запишем двоен резултат.

дрехи втора употреба  сребърни бижута  пелетни котли
Общи условия за ползване на услугите в BgOnlineGames