Тактики при разиграването 1

Разиграването в белота започва участникът, които е отбелязан в полето под ръка. Начинът на игра при “Боя”, “Без коз” и “Всичко коз” е доста различен. Най-голямата разлика между игра на “Без коз” и “Всичко коз” задължението за качване при “Всичко коз” и липсата на такова при “Без коз”. Друга съществена разлика е относително по-високата тежест на последното десет при играта на “Без коз”. Четирите аса и четирите десятки представляват 70% от точките, значителна част от тях остават в последните ръце на “Без коз”. Тези разлики правят играта на “Без коз” значително по непредвидима и интересна спрямо играта на “Всичко коз”.

Липсата на козов цвят при “Без коз” и “Всичко коз” прави игрите в някакво отношение подобни. Основната цел е да се направят “ръце” по дължина на определена боя. Най-честата грешка е изтеглянето на всичките властни карти (валета или аса) в началото на играта. По този начин от една страна освобождаваме картите на противника, а от друга премахваме възможността да реализираме “ръка” на някоя от по ниските наши карти. Най-добрия начин е да разиграваме на дълга боя (боя в която ние или партньора имаме поне три карти). По този начин отстъпваме временно на противника да играе, но в последствие като се хванем на някоя от другите бои може да реализираме останалата карта в боята на разиграването.
От друга страна, ако партньора ние обявил “Каро” реди да дигнем на “Всичко коз” и ние имаме вале пика е неправилно да го задържаме. При положение, че по време на играта нашия партньор хване ръка, но неизиграването преди това на нашата пика блокира дългата му боя. Като правило трябва да задържаме боите в които противника има деветки, и да освобождаваме тези, които са в партньора ни.
Друга често срещана грешка е, ако партньора ни тръгва с ниска карта на боя а ние държим А и друга ниска. Слагането на ниската би могло да даде възможност на противника да мини също ниско и да реализира още поне една ръка.
Ако имаме покрита деветка,а партньора ни е тръгнал на боята възниква въпроса да я запазим или да я изиграем. Верния вариант е да изиграем деветката, защото щом тръгва на тази боя вероятно партньора ни има дълга боя. Изключение представлява, ако имаме много дълга боя и нямаме друга възможност където да се хванем.
дрехи втора употреба  сребърни бижута  пелетни котли
Общи условия за ползване на услугите в BgOnlineGames